Tvořítko SK Sigma Olomouc. Materiál: Vyrobeno z kvalitního biologicky rozložitelného plastu PLA (ekologický plast). Základem je kukuřičný škrob, kořen tapioky či cukrová třtina. Materiál PLA je certifikovaný pro styk s potravinami.
Čištění: nedávat do myčky! Pouze ruční mytí! Doporučujeme po každém použití namočit do vody s jarem a jemně očistit měkkým kartáčkem. Vyhněte se dlouhodobému vystavení vlhkosti.
Teplota: Vystavení teplu nebo horké vodě může produkt zdeformovat. Nedávat do trouby, do horké vody nad 50 stupňů či na přímé slunce.
Tipy na dokonalé cukroví s Tvořítkem:
Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka! Těsto si tedy vždy rozdělte na více částí, mezitím co s jednou pracujete, zbytek chlaďte v lednici. Tvořítka nezapomeňte před použitím oprášit v mouce. Těsto mějte také důkladně pomoučené. Pokud se Vám začne těsto přichytávat, dejte ho na chvíli do lednice.Pokud se začne těsto trhat při válení (příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechte chvíli uležet v lednici.Pokud chcete zabránit lepení těsta na Tvořítko, vykrajujte přes mikrotenový sáček nebo fólii.
Sušenky - recept
250 g másla při pokojové teplotě
150 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
1 velké vejce
450 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
Postup:
Rozšlehejte máslo, cukr a vanilkový extrakt, dokud nevznikne krémová směs.
Přidejte vejce a znovu velmi dobře promíchejte.
Přidejte mouku a sůl a ručně promíchejte, dokud nevytvoříte krásné a soudržné těsto.
Těsto nechejte alespoň 30 minut v chladu
Povrch těsta a Tvořítka na cukroví poprašte moukou, aby se těsto nepřichytávalo.
Pokud se těsto začne lepit, dejte ho na chvíli do lednice.
Vykrojené sušenky dejte na plech a ten dejte ještě chladit na 30 minut do lednice!
Poté vyjměte z lednice a ihned dejte do vyhřáté trouby na cca 165° C, na 10-12 minut.
VAŠE CENA | 130,- Kč |
© 2004-2013 SK Sigma Olomouc a. s., všechna práva vyhrazena